Sök

Så roligt att du tittar in. Välkommen!

Charlotte Boqvist
Jag heter Charlotte Boqvist. 
För några år sedan hängde jag av mig karriärs-kavajen och lade titeln som IT-Manager på hyllan, för att istället starta upp mitt eget företag Boniq. Jag var en högpresterande kvinna som älskade mitt ansvar över personal, avdelningar och processer. Att använda ett coachande ledarskap och se hur kollegorna i teamet utvecklades i sina arbetsroller var höjdpunkten i jobbet. 

Det var så givande och jag borde känt mig lyckad … istället tappade jag bara massor av energi. 

När sedan vår son fick diagnoserna Autism och ADHD fick jag snabbt lära mig att ifrågasätta de måsten och osynliga krav som finns i samhället. Ju mer jag lärde mig om hans behov och svårigheter, desto mer övertygad blev jag att jag själv hade en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (npf). 

Ända sedan barndomen har jag känt mig utanför och annorlunda. Livet har varit ett oavbrutet försök till att passa in i samhällets mall. Oavsett hur många kurser i personligt ledarskap jag än tog, så lyckades jag aldrig arbeta bort känslan av det ständiga utanförskapet. När jag såg till att få genomgå en egen utredning, och fick en egen ADHD-diagnos som resultat, då började min läkningsprocess. Nu kan jag acceptera mig själv för den jag är och hur jag fungerar. Jag har gett mig tillåtelsen att vara mig själv, att släppa kontrollen på att passa in och att tycka att jag är faktiskt rätt grym ändå.

Det jag har lärt mig mest av denna resa är hur fyrkantigt vårt samhälle är, och hur lite utrymme det finns för individer att vara annorlunda.

Jag brinner för att skapa ett samhälle som tillåter varje individ att vara sig själv fullt ut! Vi snackar acceptans! Fullt ut. Tänk bara vilket fantastiskt och färgsprakande samhälle vi skulle ha om varje individ accepteras för hur den är och vad den gör. 

Tillsammans bygger vi ett samhälle som tillåter olikheter och som omfamnar det som är unikt!

Kram,
Charlotte Boqvist

Du är den enda som kan känna efter vilka strategier och lösningar som fungerar för dig. Jag finns här för att ge dig tips och vägledning på din väg dit.  

Erfarenheter

Genom åren har jag samlat på mig en del erfarenheter både vad gäller livet och arbetet. Det är tack vare dessa som jag blivit den jag är och brinner för det jag gör. Här listar jag en del av de största och/eller viktigaste:
NPF-mamma
Att ha ett barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, såsom autism och ADHD, har gjort mig ödmjuk inför livet i stort.
Personalansvar
Att vara chef betyder för mig att kratta gången från hinder, så att mina kollegor kan göra sina arbetsuppgifter så smidigt som möjligt.
ITIL Knowledge Manager
Åh vad jag älskar processer! Skapa dem, skriva procedurer och arbetsrutiner, se till att de efterföljs samt att uppdatera efter verkligheten.
Digital Design
Utbildade mig i USA till designer inom detta område och har ett öga för grundprinciperna.
Personlig utveckling
Ju fler vi är som visar kärlek och respekt mot oss själva, desto fler är vi som kan bidra till en kärleksfull värld.  
Egenföretagare
Att bestämma över arbetstider och arbetsuppgifter betyder frihet för mig. Älskar att driva eget!
Attention Mölndal
Att påverka är viktigt för mig, och genom min och andras insats i denna uppstart har vi redan sett mycket positiv förändring i kommunen.
Poddare
Oj, vilket ofantligt stort steg det var för mig att starta Acceptanspodden ihop med en vän.  Så betydelsefullt för både mig och våra lyssnare.
Kreativitet
Det sprudlar ideér oavbrutet och jag har alltid något projekt igång vare sig det gäller upcycling, trädgård eller arbetsuppgifter.

Boniq i sociala media